BALIK AVI
BALIK NASIL TUTULUR?
Balık avlamak için, çeşitli bilgileri bilmek gerekiyor. Amatör bir balıkçı her şeyden önce balık cinsleri, avlanış zamanları, avlanma araçları (Ağ, olta, zıpkın, kayık gibi), gereken malzemeleri bilmeli ve aynı zamanda balık tutarken sabırlı ve soğukkanlı olması gerekiyor.
Amatör balıkçılıkta kullanılan malzemeler:
- Olta kamışı http://www.avistan.com.tr/
- Olta misinası http://www.avistan.com.tr/
- Olta iğnesi http://www.avistan.com.tr/
- Şamandıra http://www.avistan.com.tr/
- Yemler http://www.avistan.com.tr/
- Fırdöndü ve klips http://www.avistan.com.tr/
- Misina makası http://www.avistan.com.tr/
- İğne çıkarıcı http://www.avistan.com.tr/
- Kurşun http://www.avistan.com.tr/
- Kova http://www.avistan.com.tr/
bütün malzmeleri bulacağınız adres http://www.avistan.com.tr/ sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Balık nasıl tutulur:
- Kamış makinesine uygun misinayı sarın.
- Kamışla makineyi eşleştirin.
- Yakalamak istediğiniz balığa göre seçtiğiniz iğne takımınızı kamışla birleştirin, yemi hazırlayın.
- Klipsle sabitleme yapın, ardından en altta kurşun ağırlığı bırakın.
- Olta takımınız atışa hazır, etrafınızı kontrol ederek yavaşça merayı savurun.
- Beklemeye başlayın ve oltanıza tepki geldiğinde sararak kontrol edin.
- Çıkardığınız balıkları yarıya kadar su doldurduğunuz kova da biriktirebilirsiniz.